Kursen som gör dig till vardagsproffs på hundar - och en ännu bättre vän till din egen hund.

I den här onlinekursen går vi igenom allt du behöver veta för att förstå hundar på riktigt. Du blir rustad för att kunna hantera alla internets besserwissers och gamla släktingar med omodern hundsyn. Dessutom kommer du genom kunskap knyta ännu starkare band till din egen hund.


Kursen hålls av etolog Emma Almquist (BSc)

Föreställ dig följande scenarion...


 Du lägger upp ett inlägg i sociala medier. Det handlar såklart om hundar - vad annars? Snart dyker det upp frågor om din träningsmetod, dina val kring vad hunden får göra och mycket, mycket mer. Trots ifrågasättande ton är du helt trygg i att svara på frågorna och övertygad om att du gjort rätt val utifrån vad vi vet om hundar idag.


 Du sitter på en släktmiddag med din irriterande svärfar som kommer med sura kommentarer om dit veka ledarskap och "köttbullelydnad". Självklart har du har svar på tal - lugnt och sakligt. Inte förändrar det svärfars liv, men du mår bättre.


 Gemensamt är att du, genom kunskap har en grundtrygghet i ditt hundägarskap.
Vad tycker andra?


"Det har varit en väldigt spännande och lärorik kurs. Du är mycket pedagogisk och förklarar så man förstår. Dina exempel är klockrena."


"Emma är superpedagogisk och förklarar enkelt komplicerad forskning och annat på ett tydligt sätt med en släng av skånska och lite humor. Det Emma lär ut det kan hon och det är mycket. Får ni tillfälle så gå någon kurs eller utbildning hos Djurvetologen. Jag har inte ångrat mig."


Deltagare vid Hunden från grunden 2023

När du gått kursen kommer du...


  • Förstå hundar bättre än alla internet-besserwissers

  • Hålla dig uppdaterad på den senaste hundforskningen

  • Ha en inblick i din bästa väns värld

  • Kunna bedöma vilka hundklipp som är roliga och inte

  • Ha svar på tal till den störiga släktingen med omodern hundsyn

  • Känna en starkare samhörighet med din hundHej! Jag heter Emma Almquist


Min passion är att hjälpa människor och djur förstå varandra bättre, så vi kan må bättre tillsammans.

Jag är i grunden etolog med en kandidatexamen från Sveriges Lantbruksuniversitet. Efter examen har jag fördjupat mina kunskaper inom hundars beteende genom till exempel internationella konferenser, en instruktörsutbildning och fler universitetskurser på avancerad nivå.

Sedan 2016 driver jag företaget Djurvetologen där jag jobbar med att utbilda djurägare och proffs i moderna förhållningssätt till djur. Här ska ingen må dåligt! Min bas finns i Skåne tillsammans med en hund, två kaniner, gnagare och en Homo sapiens-sambo.

Jag tror på att vi gör bättre om vi vet bättre. Därför älskar jag att lära ut, vilket verkar märkas när jag får göra det.


På mitt uppdrags-cv står utbildning för bland annat Sveriges Lantbruksuniversitet, Biologiska Yrkeshögskolan, Sveriges Djurparksförening, Lärande Sverige, Zoobranschens Riksförbund och Sveland Djurförsäkringar.

Kursämnen & tillgänglighet


Kursen består av åtta moduler med sammanlagt ca en timmes inspelat material per modul. Du kan se lektionerna precis när du vill och hur många gånger du vill, då de är förinspelade. Dessutom finns allt material på kurssidan kvar tills dess att din kurstillgång löper ut, vilket är ett år efter köp.


Förutom de förinspelade modulerna har du även tillgång till inspelade live-sändningar under hösten där etolog Emma Almquist går igenom forskning om hundar från 2023. De inspelade och kommande livesändningar hittar du i kursens sista modul.

 Om du vill ha ett diplom efter kursen kan du välja att lägga extra tid på att kommentera och diskutera materialet, direkt i kursportalen.


Pris?

2900 kr inklusive moms. Kursen beställs med faktura, som ger dig en betaltid på 30 dagar. Gott om tid med andra ord.  Välkommen till Hunden från grunden!
Tillgänglig i dagar
dagar efter du gått med
  Hundens ursprung
Tillgänglig i dagar
dagar efter du gått med
  Genetik
Tillgänglig i dagar
dagar efter du gått med
  Sinnen
Tillgänglig i dagar
dagar efter du gått med
  Kognition
Tillgänglig i dagar
dagar efter du gått med
  Hundspråk
Tillgänglig i dagar
dagar efter du gått med
  Kommunikation
Tillgänglig i dagar
dagar efter du gått med
  Antrozoologi
Tillgänglig i dagar
dagar efter du gått med
  Missförstånd
Tillgänglig i dagar
dagar efter du gått med
  Ny forskning - Inspelnignar och kommande Livedatum
Tillgänglig i dagar
dagar efter du gått med